OTPNapi: [2023-04-25 11:02:32]

Egy fej-váll alakzat, amelynek a nyakvonala lényegében a 10000-es kerek szám. A jobb váll duplacsúcsot (vagy csökkenő háromszöget) formáz. Most van a nyakvonal törés alatt!!! Ebből az alakzatból a szűk célár a 8725. Viszont a támasz csak a 8000-es szint, a korábbi mélypont.

A sok vételi ajánlással szemben a technikai elemzés nem éppen bullish képet mutat! És akkor finoman fogalmaztam. A vállalat a saját-részvény vásárlásokkal tartja úgymond a víz fölött az árfolyamot, akkor ki, miért, milyen megfontolásból tartja? Ez esni fog, számomra csak az a kérdés, hogy mennyit...

Egy elemzőnek, különösen a bankrészvények vonatkozásában illik óvatosan fogalmazni. Nyilvánvaló, hogy az OTP egy prudens, nyereséges, kiválóan vezetett bank, banki ügyfélként az aggodalom legkisebb mértékben sem indokolt. Ettől még persze a részvény ára eshet...

- - -

Tegnap este kijött a First Republic Bank gyorsjelentése Amerikában, amely után after huors esett több, mint 20%-ot. A jelentésből az látszik, hogy jóval nagyobb a betétek csökkenése az amerikai bankrendszerben, mint arra számítottak! És ez a betétcsökkenés nem csak a kisbankokat érinti, hanem a legnagyobb amerikai bankokat is, ahogy azt már néhány cikkben lehetett olvasni.

Jön a többi kisbank gyorsjelentése is (PacWest, stb.), amely megerősítheti a fent leírtakat. Az én olvasatomban A BANKVÁLSÁG KIÚJULHAT! Nem vennék, és nem tartanék bankrészvényt, se amerikait, se európait, se kelet-európait, és természetesen OTP-t sem. Majd jó vétel lesz – lejjebb!