EXOTIC: Eth/UsdHeti: [2021-05-04 09:50:49]

Ez valami miatt nagyon megindult fel. Míg a bitcoin már egy ideje alulteljesít, nem képes új csúcsra törni, ez a begyorsuló szakaszban van.

A logaritmikus chartunkon az ötödik hullámban rally-zik. Ha így veszem alapul a hullámokat, logaritmikusan – így helyes – akkor még csak ennek a közepén jár, akár nagyon magasra, akár 7000-ig is eljuthat. Ám az ötödik hullám lehet csonka is, bármikor behalhat az emelkedés.

Az Európai Beruházási Bank az Ethereum segítségével intéz egy kötvénykibocsátást.Na, ez az első olyan hír, amikor egy komoly intézmény áll be a kripto lufi mögé. A többi hír csak marketingfogás volt a szekta részéről, intézmények nem álltak be a kriptovaluták mögé, csak az ügyfélnyomásnak engedtek. (Elon Musk bohóckodásairól most ne beszéljünk.) Az EIB akciójával viszont már komolyan kell foglalkozni. Természetesen az adósságot nem etherben bocsátják ki, hanem a nyilvántartáshoz használják fel az ether blokklánc-technológiáját.

Innen egyelőre nem tudom megítélni, hogy ez miért így történik. Ez lehet az EIB vezetőinek nem egyeztetett kalóz-akciója – szekta-tagok egészen magas szinten is lehetnek, gondoljunk a szabadkőművesekre -, vagy egy olyan folyamat kezdete, amely tényleg a kriptovaluták elfogadtatásához vezet.

Persze a jelenlegi sztár kriptovaluták, és maga a blokklánc-technológia két teljesen különböző dolog. A blokklánc-technológia létjogosultságát már sokan elismerik, lényegében a jegybanki digitális pénz alatt is valami ilyesmit értenek. A kripto-szekta azonban minden hírt, amely a blokklánc-technológiáról szól, úgy állítják be, mint amely a bitcoin, ethereum, és társai értékét növeli és egyben igazolja. Ez pedig nem igaz, csúsztatás, hazugság.